Glaslook en wetgeving

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Of bel ons nu (0)644266345

Glaslook en wetgeving

De Belastingdienst heeft bekend gemaakt dat aan de buitenkant van de laadruimte van een bestelauto glaslookpanelen, ook wel blinderingspanelen genoemd, mogen worden gemonteerd die van echt glas zijn gemaakt. De blinderingspanelen moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.

Algemene eisen bestelauto

Bestelauto’s zijn er in verschillende soorten. Voor een bestelauto betaalt u als ondernemer geen bpm en minder mrb. De bestelauto moet dan wel aan de wettelijke eisen voldoen. Elke bestelauto moet een laadruimte met een vaste, vlakke laadvloer hebben over de hele breedte en lengte van de laadruimte en hierin mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. Tip: Kijk op de site van de Belastingdienst welke specifieke eisen worden gesteld voor de kwalificatie ‘bestelauto’.

Specifieke eisen bestelauto

Daarnaast gelden er per type bestelauto verschillende eisen, die onder meer betrekking hebben op het al dan niet aanwezig zijn van ruiten in de zijkant van de laadruimte. Is de laadruimte niet voorzien van zijruiten of heeft die één zijruit aan de rechterkant, dan mag u aan de buitenkant van de laadruimte glaslookpanelen of panelen van glas, voorzien van een E-keurmerk, monteren. Let op! Het is niet toegestaan de aanwezige zijruiten te laten zitten en aan de binnenkant ondoorzichtige panelen te monteren. Doet u dit wel, dan wordt uw bestelauto als personenauto aangemerkt. U moet dan bpm betalen en meer mrb.

Panelen van echt glas

Onze glaslookpanelen zijn dus toegestaan u hoeft dus niet meer verder te zoeken als goedgekeurde panelen van echt glas zoekt . Uiteraard zijn er meerdere aanbieders van zogenaamde glaslookpanelen die zich specialisten noemen op het gebied van glaslookpanelen deze werken met geblindeerde ramen wat een goedkope uitstraling geeft en sommige met aluminium of kunstof-panelen deze zijn meestal vele malen duurder dan onze panelen en deze hebben nooit de glans en hardheid als panelen van echt glas. U kunt altijd op afspraak geheel vrijblijvend even komen kijken wij hebben alle variaties staan om u de verschillen te kunnen laten zien mocht u enige twijfel hebben. Mocht u geen twijfel hebben en graag een offerte aan willen vragen of een afspraak willen maken .

Glaslook laten monteren of gratis laten verzenden?

Wilt u glaslook panelen bestellen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om deze zelf te monteren, dan worden de panelen via DHL verstuurd naar uw adres. Ook is het mogelijk om op ons filiaal de panelen vakkundig door één van de monteurs te laten monteren.
WhatsApp chat
NU ook verzending mogelijk via onze vernieuwde webshop
This is default text for notification bar